Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σουφλέ με φέτα και μαϊντανό

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





ξεχωριστή και έντονη γεύση



Η βασική συνταγή έρχεται από τη Γαλλία, αλλά η τελική πινελιά είναι ελληνική. Η φέτα δίνει ξεχωριστή και έντονη -είναι η αλήθεια- γεύση. Χρειάζεται μικρό χρόνο προετοιμασίας και σίγουρα μπορεί να σερβιριστεί τόσο κυρίως πιάτο όσο και ως συνοδευτικό.



Υλικά


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 5-6 αυγά

  • 1,5 κούπα γάλα φρέσκο

  • 1 κιλό φέτα τριμμένη

  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση


  • Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί με το πιπέρι και το μαϊντανό.

  • Σ’ ένα ταψί, όσο είναι το μέγεθος των φύλλων, στρώστε τα φύλλα ένα-ένα, αλείφοντας τα με βούτυρο και πασπαλίζοντας τυρί κάθε δυο φύλλα.

  • Να στρώσετε τα φύλλα απαλά το ένα επάνω στο άλλο, χωρίς να τα πιέζετε, έτσι ώστε να μείνει αέρας στα ενδιάμεσα. Με ένα μαχαίρι κόψτε το σουφλέ προσέχοντας και πάλι να μην τη πιέσετε και την πατηκώσετε.

  • Περιχύστε την με το υπόλοιπο βούτυρο. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να την φυλάξετε στην κατάψυξη.

  • Όταν πρόκειται να την ψήσετε, αφήστε την πρώτα να ξεπαγώσει για μια ώρα περίπου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 180ο C για μια ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του. Σερβίρετε τη ζεστή.


flowmagazine



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading