Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κυκλοφορεί η τελευταία συναυλία του Bob Marley!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Κυκλοφορεί η τελευταία συναυλία του Bob Marley!
Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Bob Marley κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκιν στη Νέα Υόρκη.
Δύο νύχτες αργότερα, έδινε μια sold-out παράσταση – που ήταν και η τελευταία συναυλία του Marley, πριν πεθάνει από καρκίνο το 1981–, παρά την επιμονή όλων να ακυρώσει την εμφάνισή του. Ο Marley δεν ήθελε να κάνει πίσω, ούτε να απογοητεύσει το κοινό του.
Κι αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο της ζωντανής ηχογράφησης από το Stanley Theatre του Pittsburgh της Pennsylvania. Η πρόκληση, η απείθεια και η ανυπακοή, το πείσμα που τον διακατέχει, ενώ ερμηνεύει τα τραγούδια του-συνθήματα. 30 χρόνια μετά, από τότε που ο Marley τραγουδούσε το “No Woman, No Cry”, το “Jamming” καθώς και το ανυπέρβλητο “Exodus”, από το ομώνυμο album του 1997 που έκανε γνωστή τη ρέγκε σε ολόκληρο τον κόσμο, η ζωντανή ηχογράφηση από το Stanley Theatre «αποτυπώνει» το πνεύμα του ανυπότακτου καλλιτέχνη και τον κόσμο του.
Διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 2CD/3LP/και digital, το album BOB MARLEY & THE WAILERS–LIVE FOREVER ζωντανεύει ένα μυθικό βράδυ. Το δεκασέλιδο booklet της deluxe έκδοσης περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορική συναυλία κι ανέκδοτες φωτογραφίες του καλλιτέχνη και της μπάντας του.

Share
Loading