Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τρώτε φρούτα για πιο δυνατούς πνεύμονες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Εσείς τρώτε αρκετά φρούτα ώστε εξασφαλίζετε την υγεία των πνευμόνων σας;

Μέσα στο φθινόπωρο είχαμε αναφερθεί την αξία των λαχανικών όσον αφορά την υγεία των πνευμόνων, καθώς βρέθηκε ότι τουλάχιστον μια μερίδα την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων κατά 50%.
Σε αυτό προσθέστε και τα ευρήματα της μελέτης που έχει δημοσιευτεί στο European Respiratory Journal, σύμφωνα με τα οποία μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, συμπεριλαμβανομένης και της ντομάτας, σε πρώην καπνιστές, μπορεί να βοηθήσει στην σχετική με το γήρας φθορά της λειτουργίας των πνευμόνων.
Το 2002, περισσότεροι από 650 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν την ημερήσια πρόσληψη τροφών από την προηγούμενη χρονιά και πέρασαν από εξέταση για τη λειτουργία των πνευμόνων τους. Δέκα χρόνια αργότερα εξετάστηκαν και πάλι και σύμφωνα με τα ευρήματα, όσοι ανέφεραν τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων, περισσότερο από τρεις μερίδες την ημέρα, με πολλά μήλα και ντομάτες, παρουσίαζαν τη μικρότερη φθορά στη λειτουργία των πνευμόνων σε βάθος δεκαετίας, με τη μεγαλύτερη επίδραση να παρατηρείται σε πρώην καπνιστές. Σημειώνουμε ότι η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν της την ηλικία, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας, το κάπνισμα και άλλους παράγοντες.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα αντιοξειδωτικά και οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες σε αυτές τις τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων, αλλά και την επιδιόρθωση των βλαβών που μπορεί να παρουσιάζουν.
Ειδικά αν είστε καπνιστές και πρώην καπνιστές, φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
 clickatlife.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading