Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Φάτε Αυτό και δεν θα σας Τσιμπήσει Ούτε Ένα Κουνούπι Φέτος!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και σιγά-σιγά θα έρθει και το καλοκαίρι με τα «μικροπροβληματάκια» του. Ένα από αυτά είναι και η εμφάνιση των κουνουπιών -που έχει ήδη αρχίσει- και ενοχλεί πολύ κόσμο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην σας πλησιάζουν καν. 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα κουνούπια ευθύνονται για τον θάνατο περισσοτέρων από 1 εκατομμύρια ανθρώπους πράγμα που τα καθιστά τα πιο θανατηφόρα «ζώα» του πλανήτη.
Δεν χρειάζεστε σπρέι για να κρατήσετε μακριά από τα πόδια σας τα κουνούπια.
Ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς αυτή τη στιγμή είναι ο ιός Ζίκα ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.
Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να μην σας πλησιάζουν καν τα πιο ενοχλητικά έντομα του πλανήτη;

Η λύση βρίσκεται στην βιταμίνη Β1 την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν τα κουνούπια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επομένως, δεν πρόκειται για κάποια καινούργια μόδα αλλά για ένα tip που είναι γνωστό σε όλους -τους παλιούς τουλάχιστον- και τώρα ήρθε ο καιρός να το μάθετε και εσείς.
Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι βιταμίνη Β1.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να παίρνετε καθημερινά τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Ο ένας είναι βάζοντας ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β1 (ή αλλιώς θειαμίνης) στην διατροφή σας (η ημερήσια συνιστώμενο ποσότητα είναι 20-25 mg, 3 φορές την ημέρα). Ο δεύτερος είναι να αρχίσετε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη. Τέτοιες τροφές είναι το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ξηροί καρποί, η μαγιά μπύρας και οι ηλιόσποροι.

Και το μπρόκολο είναι γεμάτο βιταμίνη Β1.
Όσο για το πού αλλού βοηθάει η βιταμίνη Β1; Η βιταμίνη Β1 χρειάζεται για τα μαλλιά, το δέρμα, τα μάτια και το συκώτι. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.
spirossoulis.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading