Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σύκα, φρέσκα ή αποξηραμένα, για το έντερο, την αναιμία, την οστεοπόρωση, την πίεση, τον διαβήτη, την λίμπιντο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr

Το σύκο είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί κυρίως σε χώρες με εύκρατο κλίμα, όπως αυτό της νοτιοδυτικής Ασίας αλλά και της Μεσογείου.

Η συκιά είναι ένα δέντρο με μεγάλη ανθεκτικότητα στην ξηρασία, που χρειάζεται πολύ ήλιο για να παράγει εύγευστα φρούτα. Η συκιά είναι φυλλοβόλο δένδρο με 6-8 μέτρα ύψος, με φλοιό λείο, γκριζο-ασημί και χοντρά κλαδιά που περιέχουν γαλακτώδη χυμό. Τα φύλλα είναι επαλάσσοντα, έμμισχα μέχρι 20 εκατοστά, παλαμοβόλα, καρδιοειδή στη βάση και ρυτιδωμένα στο επάνω μέρος. Στο κάτω μέρος μπορεί να είναι και τριχωτά. Τα πολυάριθμα, μικροσκοπικά άνθη είναι απλά μέσα σε σαρκώδη αχλαδόμορφη ανθοδόχη που φέρει ανοιχτό πόρο στην κορυφή. Τα αρσενικά άνθη βρίσκονται κοντά στον πόρο, ενώ τα θηλυκά προς τα κάτω και τα πλάγια τοιχώματα. Ο καρπός της συκιάς είναι σαρκώδης, γλυκός.
Υπάρχουν, περίπου 600 ποικιλίες σύκων σε όλο τον κόσμο... 
Στη χώρα μας, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα σύκα που παράγονται έχουν πλούσια γεύση. Τα φρέσκα σύκα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προς το τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή όλο το χρόνο.


διαβάστε την συνέχεια εδώ: medlabgr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading