Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ροατάν, το τροπικό νησί που αποτελούσε καταφύγιο των πειρατών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αν αναζητάτε περιπετειώδεις διακοπές με πληθώρα θαλάσσιων σπορ σε ένα τροπικό προορισμό, τότε το νησί Ροατάν στην Καραϊβική αποτελεί την ιδανική επιλογή.
Το πιο μεγάλο νησί της Ονδούρας αλλά και του αρχιπελάγους Ίσλας ντε λα Μπαΐα αποτελεί πραγματικό τόπο παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους. Τα κρυστάλλινα νερά του είναι ήρεμα και ρηχά δίνοντας τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να απολαύσει από καταδύσεις και καγιάκ, μέχρι κολύμπι με δελφίνια.
Το Ροατάν έχει πλούσια ιστορία... πειρατείας. Το νησί έγινε κρησφύγετο Γάλλων, Άγγλων και Ολλανδών πειρατών που λεηλατούσαν ισπανικά φορτηγά πλοία καθ 'οδόν προς την Ευρώπη, φορτωμένα με χρυσό. Εκτιμάται ότι στα μέσα του 17ου αιώνα υπήρχαν περίπου πέντε χιλιάδες πειρατές που ζούσαν στο Ροατάν και τα γειτονικά νησιά.
Με υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο, πευκοδάση, βοτανικούς κήπους και ένα παρθένο ανατολικό τμήμα, το νησί σας καλεί με κάθε τρόπο να το εξερευνήσετε.
Η στενή λωρίδα γης φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων ενώ ολόκληρη η ακτογραμμή του νησιού είναι πλαισιωμένη από έναν κοραλλιογενή ύφαλο με τροπικά ψάρια.
Τα εστιατόρια και τα μπαρ του νησιού βρίσκονται συγκεντρωμένα στο West End ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πιο διάσημη παραλία, την West Bay. Δοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές όπως τηγανίτες μπανάνας και Baleadas καθώς και τα άφθονα θαλασσινά του.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Νησί Ροατάν - Ονδούρα

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω
Νόμισμα: Λεμπίρα Ονδούρας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 26,77 Λεμπίρα)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μαδρίτης, Μαϊάμι και νησιά Κέιμαν είναι 23 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 30 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης, Βοστώνης και Χιούστον.
ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
ΡΟΑΤΑΝ ΟΝΔΟΥΡΑnewsbeast.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading