Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σόδα και… καθαρίσατε!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Για να έχετε ένα σπίτι πεντακάθαρο, χρειάζεστε ένα πολυκαθαριστικό. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη μαγειρική σόδα!
1. Ένα κουτί ή ένα μπολ με σόδα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη ή σε οποιοδήποτε ντουλάπι, θα κρατήσει μακρυά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μυρωδιά!
2. Ρίχνοντας σόδα στην βάση από το σκουπιδοτενεκέ σας και στην σακούλα σκουπιδιών, θα κρατήσει μακριά τις δυσάρεστες οσμές από τα σκουπίδια.3. Αν το μάτι της κουζίνας αρπάξει φωτιά από κάποιον λιπαρό λεκέ που έμεινε πάνω, μπορείτε να την σβήσετε γρήγορα ρίχνοντας πάνω σόδα!
4. Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαριστεί της επιφάνειες της κουζίνας ρίχνοντας λίγη σόδα. Ξεπλύνετε της επιφάνειες με νερό.
5. Αν τα μπολ η τα δοχεία που χρησιμοποιήστε, κρατάνε μυρωδιές από προηγούμενα φαγητά, ρίξτε ζεστό νερό με σόδα. Α η μυρωδιά είναι επίμονη αφήστε για μια νύχτα το μπολ να μουλιάζει σε νερό και μπόλικη σόδα.
6. Για να αφαιρέσετε από το πάτωμα λεκέδες που έχουν ξεραθεί, ρίξτε πάνω σόδα και σκουπίστε με ένα ζεστό, βρεγμένο πανί. Αυτό είναι ασφαλές και για πατώματα που δεν είναι λεία.
7. Όπως δείξαμε και στην ανάρτηση Καμένο φαγητό στην κατσαρόλα, η σόδα κάνει θαύματα και με τους καμένους λεκέδες της κατσαρόλας!
Στο μπάνιο
1. Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από όλες τις επιφάνειες, φτιάξτε μια κρέμα από σόδα ( 3 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 νερό). Βάλτε την κρέμα πάνω στον λεκέ αφήστε την για λίγη ώρα και μετά τρίψτε και σκουπίστε την.
2. Οι χτένες και η βούρτσες σας μπορούν να καθαριστούν σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό.
3. Για να αποφύγετε βουλωμένους σωλήνες, να ρίχνετε κάθε εβδομάδα, 1/4 της κούπας σόδα μέσα στο σιφόνι του νιπτήρα, αφήστε για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Ομάδα neadiatrofis.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading