Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία Πηγή: monopoli.gr

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Συνολικά 105 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. 

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

augoustiatiki panselinos


Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι εκτάκτως ανοιχτό από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα με συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της ορχήστρας του στις 9 μ.μ., ενώ οι Χειμερινοί Κολυμβητές μας δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Βραυρώνας. Κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Κηλαηδόνης, Λεοντής, Μούτσης κ.ά.).

Με Μελωδίες στην Πανσέληνο με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και την Underground Youth Orchestra μας δίνει ραντεβού το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά ( 21:00 ), ενώ με Νυχτερινές Ιστορίες από τους αρχαιολόγους και συναυλίας της Ηρώς Σαϊα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ξεχωριστή θα είναι και η εκδήλωση στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας, στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», περιλαμβάνοντας συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.

Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.


Πηγή: monopoli.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading