Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Τα τρία μεγάλα οφέλη του βερίκοκου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το βερίκοκο είναι  ένα φρούτο με εξαιρετικές θρεπτικές ουσίες το οποίο εκτός από το να φαγωθεί σκέτο, μπορεί να χρησιμοποποιηθεί στη ζαχαροπλαστική αλλά και στην μαγειρική.
Επιπλέον, τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν μεγάλη διάρκεια, δίνουν πολύ ενέργεια, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών καθώς και περιέχουν κάλιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.
Δείτε τα τρία μεγάλα οφέλη του...
1. Πλούσια πηγή φυτικών ινών
Τα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαλυτών φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης. Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη φυτικών ινών είναι 25γρ
2. Σημαντική πηγή καλίου
Το κάλιο είναι ηλεκτρολύτης που βοηθάει στη ισορροπία των υγρών, στη λειτουργία των μυών και στη ρύθμιση της αρρυθμίας. Επίσης βοηθά στη καλή πέψη και στην υγεία των οστών. Η κατάλληλη ημερήσια πρόσληψη βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και μειώνει το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη ενός ενήλικα πρέπει να είναι 4,7 γραμμάρια ( 4.700 mg )
3. Πολύ σημαντική πηγή βιταμίνης Α
Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και τη διατήρηση του υγιούς δέρματός και του σκελετού.
Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α, ο πρώτος τύπος προσχηματισμένης βιταμίνης Α βρίσκεται στις διάφορες πηγές κρέατος (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια) και ο δεύτερος τύπος η προβιταμίνη Α στα φρούτα και τα λαχανικά. Ο πιο κοινή μορφή της προβιταμίνης Α, που βρίσκεται στα τρόφιμα και στα συμπληρώματα διατροφής, είναι το β-καροτένιο.

baby.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading