Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Η πιτσιρίκα της Ελλάδας! Εσύ ξέρεις ποια είναι η νεότερη πόλη της χώρας; (Photos)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ιδρυµένη µόλις το 1923, η Νέα Ορεστιάδα είναι η µικρότερη «ηλικιακά» πόλη της Ελλάδας αλλά και η βορειότερη της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει παλαιότερες πόλεις της χώρας και σύγχρονα αστικά κέντρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ, ΑΡΧΕΙΟ
Τη συναντήσαµε σε απόσταση 113 χλµ. από την Αλεξανδρούπολη, προσεγγίζοντάς τη µετά από µία ώρα οδήγησης. Χτισµένη από πρόσφυγες που άφησαν πίσω τους την Αδριανούπολη και το Καραγάτς, έπειτα από τη Συνθήκη της Λοζάννης, οφείλει το όνοµά της στον Ορέστη, γιο του Αγαµέµνονα, και φηµίζεται για την εξαιρετική της ρυµοτοµία αλλά και την πληθώρα επιλογών που δίνει στους επισκέπτες της στους πολύβουους πεζόδροµούς της. Τι ήταν, αυτό, ωστόσο, που µας παρακίνησε στο να την επισκεφθούµε;

Πρόκειται για µία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, η ύπαιθρος της οποίας διακρίνεται για τον πλούτο και την οµορφιά της.

Το υγρό στοιχείο επικρατεί παντού, καθώς απλώνεται νότια της συµβολής τριών ποταµών: του Άρδα (φωτό 2), του Ερυθροποτάµου και του Έβρου.


Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (φωτό 5,6) της φιλοξενεί µια αξιόλογη συλλογή που αφορά στη µελέτη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονοµιάς. (Αγίων Θεοδώρων 103, τηλ. 25520 28080, www.musorest.gr)Ο εντυπωσιακός µητροπολιτικός ναός της πόλης….
1230_orest (1)travelstyle.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading