Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε.
Όταν αγοράζετε κρέας, υποθέτετε πως το κόκκινο υγρό που έχει το κρέας είναι το αίμα του.  Λοιπόν, μαντέψτε. Δεν είναι αίμα! 
Αυτό το κόκκινο υγρό είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Η λειτουργία του είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Και είναι αυτή η πρωτεΐνη που "χρωματίζει" το κόκκινο κρέας και συνεπώς δίνει το ίδιο χρώμα στο υγρό (το οποίο περνάμε λανθασμένα για το αίμα). Το νερό που έχει το κρέας, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Όταν μαγειρεύετε το κρέας, η μυοσφαιρίνη αλλάζει το χρώμα από κόκκινη σε καφέ, και έτσι γνωρίζετε ότι το κρέας μαγειρεύτηκε!


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading