Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Ατομική υγιεινή: Λάθη που κάνουμε καθημερινά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μικρά καθημερινά λάθη μπορούν να μας εκθέσουν σε κινδύνους για την υγεία μας. Και ενώ προφυλασσόμαστε από μεγαλύτερους κινδύνους και προσέχουμε, κάποια λάθη στην καθημερινή φροντίδα μας, μπορούν να φέρουν ανεξέλεκτες επιπτώσεις.
  1. Κόψιμο νυχιών με βρώμικο νυχοκόπτη. Μια συνήθεια που μπορεί να σου μοιάζει ακίνδυνη αλλά οι οι γιατροί υποστηρίζουν, ότι είναι ο νούμερος 1 λόγος για μικροβιακές λοιμώξεις των νυχιών. Αποστειρώστε τον νυχοκόπτη με οινόπνευμα, πριν τη χρήση του.
  2. Χρήση βρεγμένης και λερωμένης πετσέτας. Οι ανοιχτοί πόροι του δέρματος, υποδέχονται τα μικρόβια με τιμές αρχηγού κράτους. Η πετσέτα που παραμένει βρεγμένη, είναι ο καταλληλότερος χώρος να αναπτυχθούν μικρόβια, που μεταφέρονται σε πρόσωπο και σώμα, και οδηγούν σε δερματοπάθειες.
  3. Προφυλάξτε την οδοντόβουρτσά σας. Μην αφήνετε εκτεθειμένη την οδοντόβουρτσα ειδικά σε υγρές συνθήκες. Με ένα βούρτσισμα μεταφέρετε όλα τα μικρόβια στο στόμα σας.
  4. Ξύρισμα με χρησιμοποιημένη λεπίδα. Το ξυραφάκι που χρησιμοποιείται πολλές φορές πρέπει να φυλάσσεται στεγνό και μακριά από υγρασία.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading