Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Μέρη του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείτε πριν εξαφανιστούν για πάντα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Απίστευτες φυσικές τοποθεσίες που κινδυνεύουν να «χαθούν» από τον παγκόσμιο χάρτη
Adtech Ad
Η γη φιλοξενεί απίστευτες φυσικές τοποθεσίες. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής του κλίματος και της ανθρώπινης απροσεξίας, ορισμένες από αυτές κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα επόμενα 100 χρόνια – ή ακόμα και νωρίτερα.
Από τις Άλπεις της Ευρώπης μέχρι τη Λεκάνη του Κονγκό στην Αφρική, αυτά είναι τα απειλούμενα φυσικά θαύματα του κόσμου που καλύπτουν την υδρόγειο και πρέπει να επισκεφθείτε προτού «χαθούν» από τον παγκόσμιο χάρτη:

ΑΛΠΕΙΣ - ΕΥΡΩΠΗ

Άσχημα τα νέα για τους πεζοπόρους και τους οπαδούς των χειμερινών σπορ: Η αλλαγή του κλίματος έχει ισχυρό αντίκτυπο στις Άλπεις, μιας και βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από άλλες οροσειρές, όπως η Rockies. Κάθε χρόνο, η ευρωπαϊκή οροσειρά χάνει περίπου το 3% των πάγων της, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2050 αυτό το πανέμορφο λευκό τοπίο θα έχει εξαφανιστεί.
 

ΤΟΥΒΑΛΟΥ

Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Χαβάη. Το Τουβαλού είναι ένα μικρό πολυνησιακό έθνος που αποτελείται από εννέα νησιά, τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν. Συνολικά η χερσαία έκταση του Τουβαλού είναι μόλις 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται πέντε μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
 

ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ - ΙΝΔΙΑ

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα από τα πιο εικονικά κτίρια στον κόσμο, ωστόσο ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι το κτίριο θα μπορούσε να καταρρεύσει εξαιτίας της διάβρωσης και της ρύπανσης.
Δείτε και τα υπόλοιπα μέρη στο Fortunegreece
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading