Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μεγαλώνοντας αγόρια... Είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ο,τι πιστεύει κανείς

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι προκλήσεις μοναδικό πράγμα, και το να μεγαλώνεις αγόρια είναι εξίσου μια πρόκληση για μια μαμά.
Τα αγόρια, αλλάζουν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο. Μεγαλώνουν, ωριμάζουν, ζωηρεύουν και από το «αγόρι της μαμάς», γίνονται ανεξάρτητοι άνδρες. Με τι όμως, έρχεται αντιμέτωπη μία μαμά που μεγαλώνει αγόρια; Τι είναι αυτό που κάνει δύσκολη τη «δουλειά» της; Σίγουρα αν είστε μαμά με αγόρια, τα παρακάτω κάτι θα σας θυμίσουν.

#1 Τα αγόρια μπορεί να είναι λιγότερο επικοινωνιακά
mitera kai gios 1
Ενώ τα κορίτσια έχουν την τάση να μοιράζονται πολλά για τα συναισθήματά τους, τα αγόρια συχνά κρατούν το στόμα τους κλειστό, αφήνοντας μια μαμά να αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό και την καρδιά τους. Προσπαθήστε ως μαμά να καλλιεργήσετε τον δεσμό σας, από τη προ-νηπιακή ηλικία, κουβεντιάζοντας καθετί το απασχολεί, δίνοντάς του λύσεις σε όποιο πρόβλημα έχει. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ό,τι δεν θα το κρίνετε ούτε θα το επιπλήξετε, παρά μόνο να το συμβουλέψετε.
#2 Είναι δύσκολο για τα σημερινά αγόρια για να ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει να είναι «άνδρας»
Κάποτε ο άνδρας ήταν εκείνος που δούλευε, που γύριζε αργά στο σπίτι και ήθελε το φαγητό να είναι έτοιμο και το νερό ζεστό για να ξεκουραστεί. Αυτό όμως τώρα έχει αλλάξει. Ο ορισμός του άνδρα, είναι πιο δύσκολο να δοθεί. Οι περισσότεροι σημερινοί άνδρες, βοηθούν τη γυναίκα τους στο σπίτι, βοηθούν στην ανατροφή του παιδιού και πολλές φορές μένουν στο σπίτι για να εργαστεί η γυναίκα τους.
mitera kai gios 2
#3 Τα αγόρια κάποια στιγμή πρέπει να «ξεκολλήσουν» από τη φούστα της μαμάς τους
Για να γίνει ένα αγόρι από παιδί, άνδρας, θα πρέπει να «απογαλακτιστεί» από τη μητέρα του κατά την εφηβεία. Σε καμία μαμά δεν αρέσει να το ακούει αυτό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι η φυσική τάξη πραγμάτων και απαραίτητο για τα νεαρά αγόρια να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με εσάς και σίγουρα δεν θα πάψουν να σας αγαπάνε λιγότερο. Σίγουρα, θα εξακολουθείτε να καθορίζετε τα όρια που χρειάζεται για να είναι ασφαλής, ενώ μαθαίνει το πώς είναι να «είσαι άνδρας».
mothersblog.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading