Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η έξοδος από το ευρώ δεν χρειάζεται να γίνει βίαια και καταστροφικά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


 Μπορεί να προαναγγελθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα όπως θα έκανε ένα πολιτισμένο κράτος


Όταν μπήκαμε στο ευρώ υπήρξε προετοιμασία δυο ετών ορθή χρήση πόρων και μέσων και ενημέρωση του κόσμου.
Όλες οι πολιτισμένες χώρες έτσι κάνουν. Οι Βρετανοί είχαν προαναγγείλει το δημοψήφισμα για το Brexiτ 3 χρόνια πριν. Το συζήτησαν και αποφάσισαν και η προετοιμασία τους για αυτό θα πάρει ακομη 2-3.

Με τον ίδιο πολιτισμένο τρόπο θα πρέπει να βγούμε και εμείς από το ευρω.
Χρειάζεται να υπερ ψηφιστούν κόμματα και πρόσωπα που προτείνουν την έξοδο και θα αναλάβουν το τιτάνιο έργο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση και να οριστεί μια ημερομηνία εξόδου με ορίζοντα 18-24 μηνων.
Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θα επιδοθεί στην τοποθέτηση προσώπων σε νευραλγικούς τομείς και στον σχεδιασμό, στην όποια προετοιμασία του λαού και όλων των αναγκαίων παραγόντων, αγαθών,  πόρων μέσων για μια όσο το  δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.
Την βραδιά της εξόδου θα  έχουμε μια οικονομία λειτουργική νέο νόμισμα στο χέρια μας θα έχουμε μέλλον και θα κάνουμε και γορτή στο Σύνταγμα με  πυροτεχνήματα
Βεβαίως το πολιτικό βάρος μια τέτοιας εξέλιξης θα ειναι μεγάλο. Χωρίς  αντιευρωπαικά και κυρίως φιλοευρωπαϊκά καφριλιλικια, υστερία, πανικό και εντάσεις, άλλα με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.
Μια κυβέρνηση και μια χώρα με έντιμο -και τεχνοκρατικό- πολιτικό  προσωπικό που κινούνται οργανωμένα για την έξοδο από το ευρώ θα προκαλέσει τριγμούς διεθνώς.
Μπορεί να δούμε την όλη η ευρωζώνη θα αρχίσει να τρέχει πίσω μας να μας «προλάβει». Μπορεί να ξεχάσουν ξαφνικά τα μνημόνια την λιτότητα και να μας «τιγκάρουν» στο χρήμα για να μείνουμε.
Μπορεί πάλι να θεωρήσουν ότι ειναι καλύτερα για όλους ένα συναινετικό διαζύγιο χωρίς τραυματισμούς με το ευρώ και παραμονή στην ΕΕ
Όμορφα πράγματα πολιτισμένα και ευρωπαϊκά
Ότι και να συμβεί θα είναι μια καλή αρχή για μια πιο επιλεκτική σχάση με την Ευρώπη
papaioannou-giannis.net


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading