Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Κλείνουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Αμερικανούς

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Βίζα αντί... βίζας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Αμερικανούς πολίτες σε "αντίποινα" καθώς η Ουάσινγκτον υποχρέωσε τους πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα), προκειμένου να μπουν στις ΗΠΑ.
Έτσι, το Ευρωκοινοβούλιο απαίτησε από την Επιτροπή (Κομισιόν) να απαντήσει αναιρώντας την εξαίρεση που είχαν μέχρι τώρα οι Αμερικανοί, που μπορούσαν να εισέλθουν ελεύθερα στο ευρωπαϊκό έδαφος.
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι νομικά υποχρεωμένη να λάβει μέτρα με στόχο την προσωρινή επαναφορά της υποχρέωσης των πολιτών των ΗΠΑ για θεώρηση εισόδου, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον αρνείται να παράσχει πρόσβαση στην επικράτειά της χωρίς θεώρηση εισόδου στους πολίτες πέντε χωρών της ΕΕ" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.
Με ανάταση χειρός, οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν να ακυρωθεί η εξαίρεση των Αμερικανών τους επόμενους δυο μήνες και επ' αόριστον.
Η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται ενώ οι σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ σκιάζονται από την εκλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην ΕΕ και έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το Brexit.
Οι πολίτες πέντε χωρών από τις 28 της ΕΕ --της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Πολωνίας και της Ρουμανίας-- εξακολουθούν να πρέπει να ζητούν βίζα για τις μικρής διάρκειας διαμονές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν επιβάλλει υποχρέωση θεώρησης εισόδου στους Αμερικανούς που έρχονται στην ΕΕ για λιγότερο από τρεις μήνες, ζητεί από το 2014 να κάνει το ίδιο και η Ουάσινγκτον για τους περισσότερους από 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

News.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading