Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τρεις τροφές που ανοίγουν την όρεξη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η κατανάλωση οποιαδήποτε τροφής συνήθως προκαλεί το αίσθημα πληρότητας και μειώνει την πείνα.
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να σας ωθήσουν να πεινάσετε νωρίτερα.
Δείτε τρεις τροφές που μπορεί να επισπεύσουν το αίσθημα της πείνας:
1. Ασπράδια αυγού
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Αν καταναλώνονται χωρίς τον κρόκο τότε ανοίγουν την όρεξη πιο γρήγορα…
2. Κράκερ ολικής αλέσεως
Όπως συμβαίνει με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα κράκερ ολικής αλέσεως προσφέρουν φυτικές ίνες, αλλά παίρνετε κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη ή λιπαρά. Έτσι δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι.
3. Χυμοί φρούτων
Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά. Παρότι κάποιοι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί ισχυρίζονται ότι περιέχουν 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά, όταν τους καταναλώσει κάποιος διαπιστώνει ότι δεν χορταίνει, όπως εάν τα κατανάλωνε στην αρχική τους μορφή.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading