Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αυτές είναι οι πιο παράξενες σημαίες του κόσμου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η ιστορία όπως αποτυπώνεται σε σημαίες και σύμβολα
Ποιο κράτος έχει διπλή τριγωνική σημαία και ποιο έχει στη δική του ένα Καλάσνικοφ; Διαβάστε την ιστορία πίσω από τα σύμβολα.
AdTech Ad

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Η περίτεχνη αυτή σημαία καθιερώθηκε το 1972, όταν η χώρα υιοθέτησε το σημερινό της όνομα αφήνοντας το Κεϋλάνη. Προσπαθεί να συμπεριλάβει και να ικανοποιήσει τους πάντες έχοντας το λιοντάρι με το σπαθί (συμβολίζει την εθνότητα των Sinhalese, την πολυπληθέστερη στη χώρα), τέσσερα φύλλα συκιάς στις γωνίες (βουδιστικά σύμβολα), πορτοκαλί για την εθνότητα των Ταμίλ και πράσινο τους μουσουλμάνους. 

 

ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝ

Άλλοι λένε ότι προέρχεται από το αρχαιοελληνικό τρισκέλιον, άλλοι από παραδοσιακό κέλτικο σύμβολο. Γεγονός είναι πως η σημαία του ημιαυτόνομου κράτους έχει τρία πόδια ιπποτών (πόσων ιπποτών κανείς δεν ξέρει) που φορούν πανοπλία και σπιρούνια. Καθιερώθηκε το 1931.

ΝΕΠΑΛ

Η μοναδική εθνική σημαία στον κόσμο που δεν έχει ορθές γωνίες, αλλά δύο τρίγωνα, συμβολίζει με αυτά τις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων. Ο ήλιος και το φεγγάρι συμβολίζουν την αιωνιότητα, ότι το κράτος του Νεπάλ θα διαρκέσει όσο τα ουράνια σώματα θα βρίσκονται στο στερέωμα. 

  Δείτε και τις υπόλοιπες σημαίες στο Fortunegreece
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading