Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή είναι η χώρα με τους πιο θανατηφόρους δρόμους στον κόσμο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αν και ο μέσος Έλληνας οδηγός θεωρεί ότι οι δρόμοι της χώρας του είναι από τους πιο επικίνδυνους, περιμένετε να ρωτήσετε έναν Λίβυο. Διότι η χώρα που βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο, εκτός από πλούσια ιστορία και ταραχώδη καθημερινότητα, έχει την «τιμή» να βρίσκεται στη πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο θανατηφόρους δρόμους στον κόσμο- με τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα δηλαδή-, σύμφωνα με μελέτη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Όπως γράφει το travelandleisure, η Οργάνωση μελέτησε στοιχεία από 180 χώρες και κατέληξε πως η Λιβύη διαθέτει το δυσάρεστο αυτό προνόμιο, όπως και το ότι χώρες που ζουν υπό καθεστώς φτώχειας έχουν υψηλά επίπεδα θνησιμότητας σε τροχαία ατυχήματα. 
Περίπου το 90% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες με χαμηλό εισόδημα, ακόμα και αν έχουν περίπου το ήμισυ των οχημάτων στον κόσμο. Υπολογίζεται, ότι για κάθε 100.000 ανθρώπους στη Λιβύη, σημειώνονται 73,4 θάνατοι από τροχαία. Όσο για ποια χώρα ακολουθεί σε οδική επικινδυνότητα, αυτή βρίσκεται και πάλι στην Αφρική και είναι η Λιβερία, με ποσοστό θνησιμότητας 33,7%. 
Όπως προκύπτει, η Αφρική είναι η Ήπειρος όπου η οδική ασφάλεια είναι άγνωστη έννοια: Υπολογίζεται ότι οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του σε τροχαίο στην Αφρική, είναι 26,6 από 100.000, το υψηλότερο στον κόσμο.
Επόμενες στη λίστα είναι οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και του Δυτικού Ειρηνικού, με τα αντίστοιχα ποσοστά θνησιμότητας να φτάνει τα 19,9 και 17,3. Στο αντίθετο άκρο, οι λιγότεροι θανατηφόροι δρόμοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη. Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ, οι πιο επικίνδυνες Πολιτείες για τους οδηγούς είναι η Μοντάνα και το Αρκάνσας, και σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των θανάτων σε αυτές τις Πολιτείες προκλήθηκαν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Τα στοιχεία και οι αριθμοί σοκάρουν: Κάθε 25 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος αφήνει την τελευταία του πνοή σε κάποιο τροχαίο, όπως αναφέρει η ΠΟΥ, δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο.
news 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading