Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Όχι στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μελέτη του πανεπιστημίου του Κάρντιφ έδειξε ότι η χρήση αυτών των συσκευών από τα παιδιά λίγο πριν την κατάκλιση διπλασιάζει τον κίνδυνο για ύπνο κακής ποιότητας και ποσότητας.
Αναλύοντας τα δεδομένα παρατήρησης 20 παλαιότερων ερευνών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έκαναν χρήση τέτοιων συσκευών παρουσίαζαν και υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας.
“Η μελέτη μας παρέχει πρόσθετες αποδείξεις για τις βλαπτικές επιδράσεις της χρήσης των ηεκτρονικών συσκευών στη διάρκεια και στην ποιότητα του ύπνου”, σημείωσε ο Δρ Ben Carter από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.
"O ύπνος συχνά υποτιμάται, είναι όμως πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη του παιδιού. H συχνή στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σήμερα όμως, που τα κινητά, τα τάμπλετ και γενικά οι φορητές συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς, το πρόβλημα του κακού ύπνου των παιδιών αναμένεται να επιδεινωθεί", πρόσθεσε ο ίδιος.
Υπολογίζεται ότι το 72% των παιδιών και το 89% των εφήβων έχουν τουλάχιστον μία συσκευή κοντά τους όταν πηγαίνουν για ύπνο. Aυτές οι συσκευές επηρεάζουν τον ύπνο με μια σειρά από τρόπους: καθυστερούν ή εμποδίζουν την επέλευση του ύπνου, διεγείρουν τον εγκέφαλο, επηρεάζουν τον κιρκάδιο ρυθμό, τη φυσιολογία του ύπνου και την εγρήγορση. Η και ψυχικές συνέπειες – έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες για καθιστική ζωή, κακή διατροφή, παχυσαρκία, μειωμένη ανοσία, καθυστερημένη ανάπτυξη και προβλήματα ψυχικής υγείας.

stogiatro.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading