Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Κύριοι καθηγητές, για δείτε "τι σας περιμένει" από τους ισλαμιστές μαθητές σας και μετά συνεχίστε να τους "ανοίγετε το δρόμο διάπλατα"...

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο νόμος της σιωπής επιβάλλεται στους καθηγητές που είναι θύματα βίαιων μαθητών. Τραγικές οι συνθήκες στα σχολεία με μετανάστες

ΧΑΓΗ – Τα Σχολεία πιέζουν τους καθηγητές να σωπαίνουν όταν λαμβάνουν απειλές θανάτου από τους μαθητές. 

Οι εκπαιδευτικοί προτρέπονται να μην να πηγαίνουν στην αστυνομία και μερικές φορές τους προσφέρονται ακόμα και λεφτά με αντίτιμο την σιωπή(!), σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή του EenVandaag.
Δείτε ένα βίντεο για ένα περιστατικό που καταγράφηκε κρυφά από έναν μαθητή που δείχνει τη βία που υπάρχει στα σχολεία της Ολλανδίας. Ο μουσουλμάνος μαθητής σπρώχνει άγρια τον καθηγητή του και του ζητάει να βγουν έξω να χτυπηθούν. Παρατηρήστε την απάθεια των υπολοίπων!!!
 
Μία καθηγήτρια εξιστόρησε στο EenVandaag το πώς η διοίκηση του σχολείου την καθοδήγησε να βάλει μεγαλύτερο βαθμό σε έναν επιθετικό μαθητή εξαιτίας του φόβου ότι θα γινόταν βίαιος αν δεν γινόταν αυτό. Ο συγκεκριμένος μαθητής είχε εκείνη την εποχή ήδη απευθύνει απειλές θανάτου σε έξι εκπαιδευτικούς.

Υπήρχε λόγος να υποθέσουν ότι ο μαθητής ήταν επικίνδυνος, γιατί ήταν φίλος ενός Τούρκου μαθητή που πυροβόλησε ένα καθηγητή στο κεφάλι σε ένα σχολείο στη Χάγη το 2008. Αλλά αντί να ενημερώσει την αστυνομία, η διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε να τον καλοπιάσει.

Ένας άλλος καθηγητής διηγήθηκε πώς τα σχολεία απολύουν μερικές φορές εκπαιδευτικούς όταν πηγαίνουν στην αστυνομία για να κάνουν μια αναφορά για ένα βίαιο μαθητή. Μία καθηγήτρια αναγκάσθηκε ακόμα και να δεσμευθεί, ως προϋπόθεση για να της δοθεί η αμοιβή της, ότι ποτέ δεν θα συζητήσει τις απειλές εναντίον της με κανέναν. Ένας άλλος καθηγητής, του οποίου τα γραπτά κλάπηκαν από έναν μαθητή, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του σχολείου να πάει να αγοράσει τα γραπτά πάλι πίσω από τον κλέφτη!



Ένα σχολείο επέτρεψε στους μαθητές να τοποθετήσουν στην τάξη πορνογραφικές αφίσες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί τα πρόσωπα των καθηγητών τους. Αυτές απομακρύνεται μόνο για τις τακτικές βραδιές συνάντησης των γονέων, όταν οι γονείς έρχονται για να συζητήσουν τις επιδόσεις των παιδιών τους με τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του EenVandaag, το 10 τοις εκατό των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σωματική βία κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Μερικές φορές ο δράστης ήταν γονιός, αλλά κυρίως ήταν μαθητής. Το 24 τοις εκατό λένε ότι δέχονται απειλές βίας ή απειλές κατά της ζωής τους.Τα προβλήματα είναι χειρότερα σε σχολεία με πολλούς μετανάστες μαθητές, και με χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Ολλανδικού καναλιού εδώ :

 


 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading