Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

9 Πράγματα που μπορείς να παγώσεις στις παγοκύστες!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Πολλές φορές έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δε μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι εκείνη την περίοδο και τελικά μετά από λίγες ημέρες καταλήγει στα σκουπίδια γιατί έχει χαλάσει.
Οι παγοκύστες χρησιμοποιούνται για να παγώσουμε το νερό και να το χρησιμοποιήσουμε σαν παγάκι όποια στιγμή κι αν το χρειαστούμε. Εκτός, όμως, από το νερό, υπάρχουν κι άλλα 9 πράγματα που μπορείς να παγώσεις και να ξεπαγώσεις όποτε θελήσεις.

Τι μπορείς να παγώσεις στις παγοκύστες!


Κρασί

wine cubes
Για εκείνες τις στιγμές που το φαγητό σου χρειάζεται λίγο κρασί αλλά εσύ έχεις πιει μέχρι και την τελευταία σταγόνα από το μπουκάλι που είχες στο ψυγείο. Αντί να ψάχνεις μαγαζί για να αγοράσεις ένα καινούριο μπουκάλι, απλά άνοιξε τον καταψύκτη σου και βάλε ένα παγάκι από κρασί μέσα στην κατσαρόλα!

Γάλα με μπισκότα

milk and cookies cubes
Λαχταράς να φας κάτι γλυκό; Σπάσε μερικά γεμιστά μπισκότα μέσα σε γάλα και ρίξε ένα από αυτά τα παγάκια μέσα στον καφέ σου! Ή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως ένα παγωμένο επιδόρπιο… ή δύο.

Βότανα

herb cubes
Αγόρασες πολύ μαϊντανό; Αντί να τον πετάξεις επειδή χάλασε, βάλε τον μέσα σε μια παγοκύστη μαζί με ελαιόλαδο. Μετά μπορείς να τον προσθέσεις μέσα στις ψητές σου πατάτες, τις σούπες ή όποιο άλλο φαγητό σου αρέσει. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλα βότανα, όπως τον βασιλικό, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο κ.α.

Αλόη βέρα

aloe cubes
Tο καλοκαίρι που  θα είσαι όλη μέρα στην παραλία, μπορεί να καείς από τον ήλιο. Μπορεί το κάψιμο να σε τσούζει και να πονάει αλλά, πίστεψε με, δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από την παγωμένη αλόη βέρα.

Λεμόνια

lemon cubes
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παγώσεις το χυμό τους και μετά να τον προσθέσεις στο φαγητό ή στις σαλάτες σου.

Φρούτα

fruit cubes
Έχεις βαρεθεί να αγοράζεις παγωμένα φρούτα για να κάνεις smoothies; Εύκολο. Λιώσε σε ένα μπλέντερ φρέσκα φρούτα – οτιδήποτε θέλεις, από μάνγκο μέχρι και φράουλες – βάλε το μείγμα μέσα στις παγοκύστες και πάγωσε τα μέχρι να τα χρειαστείς.

Pesto

pesto cubes
Αν έχεις φτιάξει μεγάλη ποσότητα σάλτσας βασιλικού, δε χρειάζεται να την πετάξεις. Απλά πάγωσε την και χρησιμοποίησε την όποτε τη χρειαστείς.

Σκόρδο

garlic cubes
Κι όμως, μπορείς να παγώσεις το σκόρδο! Ψήσε λίγο το σκόρδο, πάρε μερικές σκελίδες και τοποθέτησε τες μέσα στην παγοκύστη. Την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς, θα το έχεις έτοιμο για χρήση.

Ασπράδια αυγών

egg white cubes
Έχει τύχει πολλές φορές να χρησιμοποιήσω τον κρόκο για να φτιάξω κάποιο γλυκό και να μου μένει το ασπράδι. Συνήθως το πετάω γιατί δεν το χρειάζομαι άμεσα. Τώρα, όμως, βρήκα τη λύση. Βάλε το ασπράδι μέσα στην παγοκύστη και κάλυψε το με μια μεμβράνη πριν το βάλεις στην κατάψυξη. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading