Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν πέφτει μαύρο ως τον Φεβρουάριο – Τα πάνω, κάτω στα κανάλια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η αποχώρηση Καλογρίτσα άνοιξε έναν νέο κύκλο για τα κανάλια. Κυρίως για εκείνα που εκπέμπουν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια και θα πρέπει, βάσει νόμου, η DIGEA εντός 90 ημερών να ... κατεβάσει τους διακόπτες ρίχνοντας μαύρο.
Ωστόσο το μαύρο, αλλά και το ποια είναι θα είναι τα κανάλια χωρίς άδεια μέσα στο επόμενο διάστημα είναι δυο ζητήματα που χωρούν μεγάλη συζήτηση αυτή την ώρα.
Η αποχώρηση Καλογρίτσα από την κούρσα της αδειοδότησης έδωσε τη σκυτάλη στον Ιβάν Σαββίδη που δηλώνει έτοιμος να δώσει τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, αλλά και εκείνος δεν διαθέτει κανάλι.
Αυτή η εξέλιξη έχει διπλό αντίκτυπο. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να περάσει ένα πενθήμερο ελέγχου του πόθεν έσχες του, όπως συνέβη και με όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές αλλά και προθεσμία 15 ημερών για την καταβολή της πρώτης δόσης.
Στη συνέχεια και εάν όλα πάνε καλά θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Μια απόφαση που μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατίθεται για τα τέλη του Οκτώβρη, γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει ότι τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και με τις 90 μέρες που υποχρεούται να ... κατεβάσει διακόπτες η DIGEA να μετρούν απ' την ημέρα της υπουργικής απόφασης να έχουν επί της ουσίας δικαίωμα εκπομπής ως και τον Φεβρουάριο.
Κάπου εδώ έρχεται και το ερώτημα για το ποια θα είναι τελικά τα κανάλια που θα μείνουν χωρίς άδεια.
Δυο απ' τους υπερθεματιστές δεν διαθέτουν κανάλι. Ο κ. Σαββίδης μάλιστα το δήλωσε ανοιχτά πως επιθυμεί συνεργασία με ένα από τα κανάλια που ήδη βρίσκονται στον αέρα και δεν εξασφάλισε άδεια. Προτιμά δηλαδή να μπει σε ένα από τα υπάρχοντα κανάλια, εξασφαλίζοντας την άδεια.
Κάπως έτσι το ήδη υπάρχον παρασκήνιο γίνεται ακόμη πιο έντονο. 

newsit.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading