Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Δείτε τι χαρακτήρας είστε από… τον τρόπο γραφής!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Ο τρόπος γραφής ή πιο επιστημονικά το «προφίλ γραφής», μπορεί να αποκαλύψει δεκάδες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς σας.


Η «National Pen Company» συγκέντρωσε στοιχεία από διαφορετικές γραφολογικές μελέτες.



Δείτε τι δείχνουν για το χαρακτήρα σας, χαρακτηριστικά γραφής όπως το μέγεθος, η απόσταση, η μορφή, τα περιθώρια και η κλίση των γραμμάτων, σύμφωνα με τη γραφολογία.



Ταχύτητα



Αν γράφετε γρήγορα, τότε είστε ανυπόμονοι, ενώ αν γράφετε αργά είστε οργανωτικοί και έχετε εμπιστοσύνη στο εαυτό σας.



Μορφή γραμμάτων



Αν τα γράμματα διατηρούν τις καμπύλες τους, τότε είστε δημιουργικοί και με καλλιτεχνική φύση. Τα «αιχμηρά» γράμματα από την άλλη πλευρά, δηλώνουν επιθετικότητα ή ευφυΐα.



Μέγεθος γραμμάτων



Αν είναι μεγάλα, τότε είστε εξωστρεφείς και σας αρέσει να βρίσκεστε στο επίκεντρο της προσοχής. Αν είναι μεσαίου μεγέθους, είστε άτομα που προσαρμόζονται εύκολα. Αν, πάλι, είναι μικρά, τότε είστε επιμελείς και λεπτολόγοι.



Το κενό



Αν αφήνετε μεγάλα κενά, τότε σας αρέσει η ελευθερία. Αν, πάλι, κολλάτε τις λέξεις τότε μισείτε τη μοναξιά και πιθανώς αν είστε αδιάκριτοι.



Κλίση γραμμάτων



Αν κλίνουν προς τα δεξιά, τότε είστε ανοικτοί σε νέες εμπειρίες. Αν κλίνουν προς τα αριστερά, τότε προτιμάτε να κρατάτε τα πράγματα μέσα σας. Αν δεν έχουν καμία κλίση, τότε είστε τύπος λογικός και πρακτικός.



Οι κουλούρες



Στα γράμματα «θ» και «α» το καλλιγραφικό γράψιμο με μεγάλη κουλούρα υποδηλώνει αυθορμητισμό, ενώ η μικρή κουλούρα, σκεπτικισμό. Αν «κλείνετε» το όμικρον τότε είστε εσωστρεφής και μοιράζεστε δύσκολα τα συναισθήματά σας με τους άλλους, ενώ αν το αφήνετε «ανοικτό», τότε είστε κοινωνικοί.



Πίεση γραφής



Αν πιέζετε πολύ το μολύβι, τότε φαίνεται πως παίρνετε τα πράγματα πολύ σοβαρά. Αν, πάλι, γράφετε αχνά, είστε εμπαθείς και ευαίσθητοί.



onmed.gr






Το είδαμε: εδώ

Share
Loading