Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Βουλευτής είπε ότι δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 ευρώ το μήνα!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Βουλευτής είπε ότι δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 ευρώ το μήνα! Σε μια χώρα την οποία χτυπά η κρίση, όπου το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι και ο κατώτατος μισθός αγγίζει τα 641 ευρώ, η δήλωση του συντηρητικού βουλευτή Γκιγιέρμο Κολάρτε ότι δεν μπορεί να ζήσει με την βουλευτική αποζημίωση των 5.100 ευρώ προκάλεσε σάλο.







«Παίρνω 416 ευρώ ως δημοτικός σύμβουλος, 4.200 ευρώ ως βουλευτής και 290 ευρώ που κερδίζω ως υπάλληλος της Βουλής της Γαλικίας μας κάνουν 5.100 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα» δήλωσε ο βουλευτής σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα La Voz de Galicia.

H αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα ήταν άμεση και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.

«Ο καημένος, πραγματικά τον λυπόμαστε» ήταν ένα από τα μηνύματα στο Twitter ενώ σε όλα τα μηνύματα υπήρχε η λέξη «verguenza» δηλαδή «ντροπή». «Θα ήταν καλύτερα να παραιτηθείς, έτσι θα φανείς χρήσιμος» έγραφε ένα άλλο. «Πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα, εκεί θα κερδίζεις περισσότερα» υπογράμμιζε ένα τρίτο.

Ο βουλευτής αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε τοπικό ραδιόφωνο. «Ζητώ συγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 400 και 500 ευρώ» είπε.

Ο Κολάρτε κλήθηκε από το το κόμμα του (Λαικό Κόμμα) να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις.



newsbomb.gr





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading